Még mindig nem vitted ki a szelektív gyűjtőbe az üres palackokat? Nem tudod, mihez kezdj a száz éves, bádog olvasólámpáddal, de nincs szíved kidobni?  Te is gyűjtötted a kiszuperált számológépekről a kis napelemeket? Nem tudod, mihez kezdj velük? Ne a szeméthegyet növeld velük, hasznosítsd őket újra okosan, kreatívan, viccesen: építs belőlük ReRobotot és indulj a ReRobot Race-en! A legjobb pályázók jutalma belépő a SZINre, ahol újabb nyeremények várnak rájuk.

Mit kell tenned?

  • Határozd el magad, és alakítsatok minimum kétfős ReRobot Race brigádot! (Kettőnél több ember is lehet a csapatban – bérletet csapatonként két ember kap.)
  • Adjatok nevet a csapatotoknak!
  • Regisztráljátok az építőbrigádotokat itt. Ez fontos, enélkül nem tudtok részt venni a pályázaton.
  • Mondjátok el nekünk, melyik iskolát, egyetemet, fősulit, céget, baráti társaságot képviselitek! Ez a későbbiekben még fontos lesz.
  • Szedjetek össze mindent, amiből működő ReRobotot tudtok összerakni!
  • Dokumentáljatok minden lépést. Fotózzátok le az alkotóelemeket, csináljatok videót arról, ahogy feltérképezitek a fiókok, szekrények, pincék rejtett mélységeit a lendkerekek és egyéb hozzávalók után kutatva.
  • Szerkesszétek velünk a SZIN ReRobot Race blogot! Küldjétek el a videókat, fényképeket a ReRobototok építésének minden mozzanatáról. Az írásos és audiókommentjeidet is várjuk, hiszen a ReRobot-építők beszámolóit közzétesszük majd a blogon. Így mindenki képben lehet, ki hol tart, ötleteket meríthettek egymástól, tanulhattok egymás hibáiból, de leginkább, láthatjátok, mennyire éles a verseny, és mindig rákapcsolhattok még egy kicsit jobban, hogy ti nyerjetek.
  • Március 1. és május 31. között legalább 6 db beszámolót várunk tőletek a ReRobot-építésről. Ez a versenyben maradás feltétele. A beszámoló lehet videó, fotó és szöveg.
  • Minden beszámoló elküldésekor rögzítsd a küldés adatait itt.

A beszámolókat a rerobot@szin.org címre küldjétek.

A ReRobot lehet felhúzható, napelemes, távirányítós, műholdvezérelt, a lényeg, hogy újrafelhasznált anyagokból, kiszuperált kütyükből, háztartási hulladékokból készüljön és működőképes legyen. A pályázat idején a kreativitást, a felhasznált anyagokat és az összképet nézzük – persze rengeteget számít, milyen beszámolókat küldtök, azaz, hogyan tálaljátok az építést.

Döntő a SZINen

A 20 legjobbnak ítélt ReRobotot építő csapat tagjai közül csapatonként ketten bérletet kapnak a Fesztiválra, a ReRobot Race döntőjének napjára. Több ReRobotot is hozhattok, nem csak egyet. A ReRobotok a Zöldplaccon mérik össze gyorsaságukat és ügyességüket – ez két külön kategória. A kijelölt pályát leggyorsabban / legügyesebben teljesítő három-három ReRobot építőit értékes nyereményekben részesítjük. Hogy mit nyerhettek? Ebbe is lesz beleszólásotok a SZIN ReRobot blogon.