A Bájos Csajok csapatnév mögött két lány, Virág és Flóra áll, na meg persze a határtalan alkotókedvük.

A Nap Hősei nemcsak az alkotóműhelyben, hanem az életben is egy párt alkotnak, így már a ReRobot építésekor is összeszokott csapatként dolgozhattak.

Mint azt korábban már jeleztük, a SZIN ReRobot Race pályázati időszakát 2012. augusztus 10-én lezártuk.

A lánycsapatok után ezúttal egy igencsak férfias fejlesztést mutatunk be nektek. Akinek a Skynet csapatnév nem mond sokat, azok talán a képek láttán már el tudják helyezni a filmtörténelemben az alábbi képeken látható ReRobotot.

Úgy tűnik, a SZIN ReRobot Race pályázat épp annyira megmozgatta a lányok fantáziáját, mint a fiúkét. Azt pedig nyugodt lélekkel kijelenthetjük, hogy a hölgyek is legalább olyan erős műszaki vénával, kreatív elmével, és konstruktív megoldási hajlammal rendelkeznek, mint az urak.

Mint azt a hét elején ígértük, bemutatjuk a SZIN ReRobot Race pályázatra benevezett csapatokat, valamint alkotásaikat, az újrahasznosított alkatrészekből épített robotokat.

A meghosszabbított pályázati határidő úgy tűnik ösztönzőleg hatott a fesztiválozók kreativitására. Meglehet persze, hogy a tavasz végi lomtalanításban kerültek elő ideális alkatrészek az újabb ReRobotokhoz. Így vagy úgy, az elmúlt hetekben több új csapat is versenybe szállt a SZIN ReRobot Race pályázaton.

Úgy gondoljuk, hogy a nagyobb szabadidő kedvezően hat a kreativitásotokra, így meghosszabbítjuk SZIN ReRobot Race versenyünk határidejét július 31-ig. Hála a vizsgaidőszak után felszabadult agysejteknek, sok értékes pályamunka érkezett. Az eddig beérkezett munkák természetesen nem kapnak hátrányos megkülönböztetést. Sőt! Köszönjük munkáitokat!  Ne feledjétek, hogy Németh Juci is épít, valamint személyesen zsűrizi munkáitokat.

A SZINen a zöld nem csak egy szín - a zöld itt életforma, kreativitás, közösségformáló erő. És fesztiválbelépő. Hogyan?

A Szegedi Ifjúsági Napokon odafigyelünk a környezetünkre: szelektíven gyűjtjük a szemetet, a sört pedig re:Pohárba mérjük, hogy kevesebb hulladék keletkezzen. A környezettudatosságnak azonban nem csak a fesztivál négy napján van jelentősége az életünkben, és szeretnénk, ha ezzel minél többen lennénk így. A szétválogatott szemétgyűjtés egyre több embernél rutin, az újrahasznosítás is egyre elterjedtebb. Ez utóbbit emeljük most új szintre.

A kidobandó kacatokat most igazán megéri összegyűjteni és egészen ój módon újra felhasználni: épüljön belőlük ReRobot! Az építő csapatok közül 20 brigád 2-2 tagja SZIN bérletet kap - bővebben erről itt.

Nagyban mennek a lomtalanítások, ez pont jó idő a ReRobot-alapanyag összegyűjtésére. Mi ennyi mindent találtunk már, amivel el lehet kezdeni az építést:

DSCN1636_kicsi.JPG

Ti mit gyűjtöttetek már össze? Mutassátok, küldjétek, blogoljunk együtt a ReRobotokról!

Még mindig nem vitted ki a szelektív gyűjtőbe az üres palackokat? Nem tudod, mihez kezdj a száz éves, bádog olvasólámpáddal, de nincs szíved kidobni?  Te is gyűjtötted a kiszuperált számológépekről a kis napelemeket? Nem tudod, mihez kezdj velük? Ne a szeméthegyet növeld velük, hasznosítsd őket újra okosan, kreatívan, viccesen: építs belőlük ReRobotot és indulj a ReRobot Race-en! A legjobb pályázók jutalma belépő a SZINre, ahol újabb nyeremények várnak rájuk.

Mit kell tenned?

  • Határozd el magad, és alakítsatok minimum kétfős ReRobot Race brigádot! (Kettőnél több ember is lehet a csapatban – bérletet csapatonként két ember kap.)
  • Adjatok nevet a csapatotoknak!
  • Regisztráljátok az építőbrigádotokat itt. Ez fontos, enélkül nem tudtok részt venni a pályázaton.
  • Mondjátok el nekünk, melyik iskolát, egyetemet, fősulit, céget, baráti társaságot képviselitek! Ez a későbbiekben még fontos lesz.
  • Szedjetek össze mindent, amiből működő ReRobotot tudtok összerakni!
  • Dokumentáljatok minden lépést. Fotózzátok le az alkotóelemeket, csináljatok videót arról, ahogy feltérképezitek a fiókok, szekrények, pincék rejtett mélységeit a lendkerekek és egyéb hozzávalók után kutatva.
  • Szerkesszétek velünk a SZIN ReRobot Race blogot! Küldjétek el a videókat, fényképeket a ReRobototok építésének minden mozzanatáról. Az írásos és audiókommentjeidet is várjuk, hiszen a ReRobot-építők beszámolóit közzétesszük majd a blogon. Így mindenki képben lehet, ki hol tart, ötleteket meríthettek egymástól, tanulhattok egymás hibáiból, de leginkább, láthatjátok, mennyire éles a verseny, és mindig rákapcsolhattok még egy kicsit jobban, hogy ti nyerjetek.
  • Március 1. és május 31. között legalább 6 db beszámolót várunk tőletek a ReRobot-építésről. Ez a versenyben maradás feltétele. A beszámoló lehet videó, fotó és szöveg.
  • Minden beszámoló elküldésekor rögzítsd a küldés adatait itt.

A beszámolókat a rerobot@szin.org címre küldjétek.

A ReRobot lehet felhúzható, napelemes, távirányítós, műholdvezérelt, a lényeg, hogy újrafelhasznált anyagokból, kiszuperált kütyükből, háztartási hulladékokból készüljön és működőképes legyen. A pályázat idején a kreativitást, a felhasznált anyagokat és az összképet nézzük – persze rengeteget számít, milyen beszámolókat küldtök, azaz, hogyan tálaljátok az építést.

Döntő a SZINen

A 20 legjobbnak ítélt ReRobotot építő csapat tagjai közül csapatonként ketten bérletet kapnak a Fesztiválra, a ReRobot Race döntőjének napjára. Több ReRobotot is hozhattok, nem csak egyet. A ReRobotok a Zöldplaccon mérik össze gyorsaságukat és ügyességüket – ez két külön kategória. A kijelölt pályát leggyorsabban / legügyesebben teljesítő három-három ReRobot építőit értékes nyereményekben részesítjük. Hogy mit nyerhettek? Ebbe is lesz beleszólásotok a SZIN ReRobot blogon.